fbpx

Meistä

Perustaja ja toimitusjohtaja Pia Brusin on pitkän linjan asiantuntija, joka on toiminut alalla lähes 30 vuotta. Jopia Oy:n hän perusti vuonna 2016. ”Henkilöstöpalvelualan yrittäjänä lähtökohtani on, että pyrimme ammattitaidon lisäksi tuottamaan asiakkaillemme tavanomaista parempaa palvelua ja laatua.”, Pia kertoo. Hän on päässyt työnsä kautta tutustumaan monen eri toimialan ja eri kokoisten yritysten kulttuuriin. ”Tällä alalla on kyse yritysten tarpeesta löytää organisaatioonsa oikeanlaisia osaajia. On ollut hienoa ja motivoivaa päästä oman työn kautta vaikuttamaan niin monien ihmisten urakehitykseen. Nämä seikat yhdessä ovat tuoneet minulle työhön haasteita ja mielenkiintoa, minkä vuoksi henkilöstöpalvelualasta tuli minulle elämän mittainen ura”, Pia toteaa.

Jopia yrityksen nimenä kertoo perheen juurista. Jopia on myös yhdistelmä avioparin etunimistä ja murresana jopia tarkoittaa työtä, mikä antaa hyvän kuvan siitä miksi Jopia on olemassa. Jopia on nyt perheyhtiö, kun Pian aviomies Jorma Brusin liittyi mukaan yrityksen toimintaan.

Jorma Brusinilla on yli 30 vuoden kokemus kiinteistöjen, talotekniikan ja rakentamisen toimialojen parista ja hän tuokin mukanaan vahvan työpanoksensa niiden rekrytointeihin ja suorahakutoimeksiantoihin. Kiinteistöjen ylläpito ja erilaisten palveluiden johtaminen ovat Jormalle tuttuja sekä palveluntuottajana että palveluiden tilaajan näkökulmasta. ”Meillä on hieno ja osaava tiimi ja teemme asioita periksiantamattomalla asenteella unohtamatta laatua ja palvelua”, tiivistää Jorma.

Rekrytointikonsultti Jaana Lindfors on toiminut Jopiassa melkein alusta lähtien. Jaanalla on taustaa myynnin ja markkinoinnin tehtävistä sekä b-to-b-puolen kokemusta suurasiakkaiden parista telekommunikaatioalalla. Pankkisektorilla hän on toiminut strategioiden parissa ja ollut mukana myös rekrytointiprosesseissa. Markkinointi- ja viestintäpuolen kokemuksensa hän on tuonut Jopian monipuolisiin markkinointitehtäviin. Jaanalle hakijakokemus on erityisen tärkeä asia ja hän onkin saanut työnhakijoilta hienoa palautetta kohtaamisista. ”Yritysten on hyvä tiedostaa, että rekrytointiprosessin tulisi olla riittävän nopea; hakijoilla kun on monta rautaa tulessa. Myös pehmeisiin arvoihin kannattaa kiinnittää entistä enemmän huomiota. Mielenkiinto ja motivaatio tehtävää ja yritystä kohtaan syntyy monesta eri osa-alueesta”, Jaana kertoo.

Jopian tiimi sanoo yhteen ääneen: ”Meille kaikille yhteistä on se, että teemme työtämme suurella sydämellä.”

Tietosuojaseloste

© 2019 Jopia | Design Haaja