fbpx

Vinkkejä työhakemuksen täyttämiseen

Tärkeää huomioitavaa työhakemuksen täyttämisessä

Lue avoimen tehtävän ilmoitusteksti tarkkaan ja mieti, mihin siinä mainittuihin asioihin juuri Sinulta löytyy osaamista. Jos todella haluat erottua omalla hakemuksellasi muiden joukosta, ole huolellinen työhakemuksen täyttämisessä. Täytä kaikki kentät erityisesti osaamisen kohdalla huolellisesti. Mitä tarkemmin olet täyttänyt hakemuksen, sitä paremmin tulet esiin vaikkapa yksittäisten osaamisten suhteen. Erittele myös järjestelmäosaamisesi hakemukseen. Erityisesti taloushallinnon tehtävissä tietyn järjestelmän osaaminen voi olla haun kannalta ratkaiseva tieto. Tiedot, jotka viet hakemuksen eri kenttiin, toimivat rekrytointijärjestelmässämme hakutekijöinä, joilla voimme hakea esimerkiksi jonkin tietyn järjestelmän osaajaa tai mitä tahansa muuta osaamista omaavaa hakijaa. Mikäli et ole täyttänyt näitä tietoja lomakkeeseen ja joku toinen on, hänet huomataan paremmin.

Jos työpaikkailmoituksessa on maininta siitä, että paikka täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä, toimi todellakin heti! Ei kannata odottaa haun viimeiseen päivään tai viivytellä ylipäätään. Tässä tapauksessa nopeat syövät hitaat ja hyväkin hakija saattaa jäädä huomioimatta, mikäli lähettää hakemuksensa viimeisenä. Yleensä tällöin on kyseessä tilanne, jossa rekrytoinnin toimeksi antanut yritys tarvitsee työntekijän mahdollisimman nopeasti. Jos työpaikkailmoituksessa on maininta ”palkkatoiveineen”, kerro palkkatoiveesi! Mikäli olet valmis neuvottelemaan palkasta, kerro sekin.

Mikäli lähetät meille avoimen hakemuksen, kerro siinä tarkasti minkälaista osaamista Sinulta löytyy ja minkä tyyppistä työtä toivot löytäväsi. Kun osaamistasi ja kokemustasi vastaava tehtävä tulee avoimeksi, meidän on helpompi huomioida Sinut. Mikäli urapolkusi on sisältänyt paljon erilaisia tehtäviä eri toimialoilta, kerro hakemuksessasi, mikä tehtävistä tai toimialoista on se, joka kiinnostaa eniten.

Hakulomakkeen täyttäminen voi olla puuduttavaa puuhaa, mutta siihen kannattaa panostaa.  Mikäli et ole jaksanut sitä tehdä ja liitit hakemukseen vain liitteinä CV:n ja itse tekemäsi hakemuksen, emme löydä sinua järjestelmästämme niin hyvin. Muista, että työnhakijana erottuminen kannattaa! Hyvin täytetty hakemus kertoo myös omasta sitoutuneisuudestasi ja kiinnostuksestasi tehtävää kohtaan. Täytettyäsi hakemuksen, saat sähköpostitse käyttäjätunnuksen, jonka avulla pääset lisäksi päivittämään hakemustasi esimerkiksi CV:n osalta.

Tietosuojaseloste

© 2024 Jopia | Design Haaja